Veerle, een vlotte ziekenhuisbevalling in Dordrecht

In 2015 werkte ik samen met Eurolac Lactatiekunde. Gonneke had iets te vieren en daarom wilde ze iets bijzonders doen. We besloten samen op onze pagina’s een verloting te doen van een geboortefotografie shoot. De winnaar was zelf niet in verwachting, maar ze wist wel iemand die ze daarmee blij kon maken! En zo kwam ik op bezoek bij Darinka en Richard in Sliedrecht. Zij waren in blijde verwachting van hun tweede kindje, die in het ziekenhuis in Dordrecht geboren zou worden.

Ik had ze vooraf al wel verteld, wat er ook gebeurt, 7 mei kan ik absoluut niet. Voor het eerst in mijn carrière was er een dag dat ik echt niet kon, want die dag ging ik zelf trouwen. Kerst, kinderverjaardagen, alles kan ingehaald worden. Maar mijn trouwdag was echt niet te verzetten. Gelukkig bleef het rustig, op een lieve felicitatie van de hoogzwangere Darinka na.

Op naar Dordrecht!

Pas 10 dagen later, op 17 mei, bracht Darinka me via Whatsapp op de hoogte van weeën. Weeën om de 3 minuten al! Ze zouden in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht bevallen, dus ging ik meteen daarheen. Ik trof ze, samen met haar moeder, in verloskamer 3.

In het begin was Darinka nog heel vrolijk. Ze maakte grapjes over de enorme voorraad snacks die zij en Richard mee gezeuld hadden in de koffer. Ik vroeg me even af of ik toch niet te vroeg was gaan rijden, serieuze weeën vragen meestal toch meer concentratie. Verloskundige Ellen meldde ook meteen dat de kans bestond dat ze mij en de aanstaande oma van de kamer zou sturen. Als doula begreep ik dat, teveel mensen kunnen het proces juist afremmen. Maar voor Darinka waren we niet teveel: al snel was het over met de geintjes en had ze al haar energie nodig om serieuze weeën op te vangen!

Geboorte van Veerle

Slechts drie uur later was het al zover. Ellen hielp Darinka om zelf haar dochter aan te pakken. Een paar minuten voor half zes zag Veerle het levenslicht. Ze deed het meteen geweldig! Na een zoon, nu een dochter. En natuurlijk de bijbehorende roze muisjes op het beschuit!

Eerst even bij mama bijkomen en voor het eerst aan de borst. En terwijl Veerle fijn bij mama lag te drinken, kwam het eerste bezoek al. Opa bracht grote broer Sem langs! Sem vond het machtig interessant, zo’n klein, roze zusje. Op zijn teentjes probeerde hij mee te kijken terwijl Ellen de controles uitvoerde, meten, wegen, reflexen, alles werd nauwkeurig geobserveerd door Sem.

Nadat Sem en zijn trotse grootouders vertrokken waren, was het ook voor mij tijd om dit mooie tafereeltje te verlaten en naar huis te gaan. Ik had een mooie stapel foto’s te bewerken tot boek!

Van deze serie mag ik een aantal foto’s met jullie delen. Veel plezier met het bekijken van de foto’s van dit bijzondere verhaal.

(Alle foto’s zijn geplaatst met toestemming van de mensen die erop staan)

One thought to “Veerle, een vlotte ziekenhuisbevalling in Dordrecht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.