Sophie, door Lukk Geboortefotografie

Sophie, roze muisjes in Geboortecentrum Rhena Dordrecht

Meestal komen aanmeldingen van zwangeren vrij vroeg in de zwangerschap. Dat was niet het geval bij Marianne en Nico. Pas bij ruim 35 weken viel er een mailtje op mijn virtuele deurmat van Marianne en Nico. Ze wilden graag de bevalling laten vastleggen van hun eerste kindje en een uitgebreide zoektocht leidden hen uiteindelijk naar mij. Gelukkig had ik nog plaats en twee dagen later zat ik al bij hen op de koffie. Ze zouden gaan bevallen in het Rhena verloscentrum, ondergebracht in het Albert Schweizerziekenhuis. Inmiddels ben ik goed bekend met dit Dordtse ziekenhuis.

Even werd het spannend, want ik had in november inmiddels wél al afspraken staan die zaken zouden bemoeilijken. Onder andere als dagvoorzitter voor de NBvD, de beroepsvereniging voor doula’s. Een uitdaging waar ik erg trots op was! Maar dankzij een geweldige backup van een NCVG collega, konden we er goed een mouw aan passen. Allemaal het zekere voor het onzekere en gelukkig achteraf niet nodig geweest, want pas een dikke week later kwam het bericht dat de bevalling was begonnen.

Nico stuurde me berichtjes, wat meestal een teken is dat er al goede weeën zijn. Meestal appen moeders zelf, tot dat dus niet meer goed lukt. De whatsappjes gaven ook steeds grotere spoed aan. Om 12 uur was er thuis nog maar 2cm, maar anderhalf uur later was dat al 5cm en was het bericht dat ze naar het ziekenhuis vertrokken. Dat was voor mij ook een teken om in de auto te springen. Nog een half uur later kwam het bericht uit het ziekenhuis: 6cm! Op een druilerige maandagmiddag parkeerde ik mijn auto bij het ziekenhuis in Dordrecht. Verloskamer 6 zei Nico op de whatsapp terwijl ik met mijn cameratas door de hal snelde. En nog geen 20 minuten later was Marianne al aan het persen! Die laatste 4cm zijn dus ontzettend hard gegaan.

Dat was ook wel te zien aan Marianne, ze moest hard werken. Met steun van haar Nico en hun goedlachse verloskundige zette Marianne alles op alles en om 15:48 werd ze geboren.

De kleine Sophie.

Een meisje! Opluchting, ontlading en een dik grijnzende papa…

Voor mij persoonlijk was het extra bijzonder, omdat dit de geboortedatum is van mijn jongste dochtertje. Zij werd 3. En 3 jaar geleden werd mijn laatste bevalling ook zo mooi in foto’s vastgelegd, waardoor ik op het pad kwam van geboortefotografie. Mijn geboortefotograaf… heette Sophie. Toeval bestaat niet? 😉 Ik weet wel dat ik de geboortedatum van deze kleine Sophie niet snel zal vergeten! Volgens mij was het ook niemand opgevallen dat ik op dat moment stiekem best een brok in mijn keel had.

Nadat Sophie eerst heerlijk een poosje bij haar kersverse mama had liggen bijkomen en al een eerste poging aan de borst had gedaan, kreeg ze haar controles en haar eerste kleertjes aan. Aan papa Nico was daarna de taak om het bedje van zijn dochtertje naar de kraamsuites te rijden. Ik zou nog wat langer blijven om de kennismaking met de familie ook vast te leggen. Waar de kleertjes van Sophie nog wel neutraal waren, lieten de kraamcadeautjes geen twijfel bestaan: er was een meisje geboren! Roze ballonnen! Iedereen was meteen dol op haar.

Lieve Sophie, wat een bijzonder klein meisje ben je, nu al! Heel veel geluk in je leven.

Liefs,
Pauline.

Alle foto’s zijn geplaatst met toestemming van de ouders.
Wil jij ook zo’n reportage van de geboorte van je kindje? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Alle foto’s zijn geplaatst met toestemming van de ouders.
Wil jij ook zo’n reportage van de geboorte van je kindje? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

2 gedachten over “Sophie, roze muisjes in Geboortecentrum Rhena Dordrecht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.