Geboortefotografie eeneiige tweeling Tilburg

Melle en Zeff, een eeneiige tweeling geboren in Tilburg

Mijn hart maakte een sprongetje toen ik een berichtje kreeg van Judith. Zij verwachtte een tweeling! De geboorte van een tweeling had ik nog niet eerder voor mijn lens gehad. Ze wisten ook al dat het twee jongens zouden zijn, een eeneiige tweeling. Ik maakte kennis met haar en Youri bij hen thuis, twee hele lieve mensen. We spraken af dat ik eerder op wacht zou gaan staan, omdat tweelingen vaak eerder komen. Zo ook deze keer. Iets voorbij de 35 weken, kreeg ik een telefoontje van Youri.

Het werd een thuiswedstrijd, want Judith beviel in Tilburg, in het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis). Een kwartiertje later was ik er dus al. In eerste instantie wilde Judith dat ik buiten de kamer zou wachten. Ze had het zwaar en zat even niet op een fotograaf te wachten. Dus wachtte ik geduldig af tot Youri me binnen riep. Ik maakte een paar fotootjes in de enorm donkere kamer en ging weer terug naar de wachtkamer. Die zat net buiten de afgesloten deuren van de afdeling, waardoor Youri me zou moeten komen halen als het zover was. Dat was ook niet ideaal. Dus bleef ik in de gang tot Judith echt bijna zou bevallen. Daarna ging het heel snel.

Als eerste werd Melle geboren. Hij werd vrijwel meteen afgenaveld en meegenomen, want zijn broer kwam eraan. Melle kreeg een muts op met “I M” erop. I voor baby 1 en M voor Melle. Hij werd nagekeken en gewogen. Bijna 5 pond is natuurlijk heel klein als je baby’s van 6 tot 8 pond gewend bent te fotograferen, maar voor Melle was het een prachtig gewicht. Youri maakte snel een fotootje voor Judith. Vrij snel werd een lekker ingepakte Melle in zijn bedje alweer teruggereden naar mama om te wachten op de komst van zijn broer.

Toch pas 41 minuten na zijn broer werd ook Zeff geboren. Zeff kon iets langer bij mama blijven liggen. Melle kwam erbij en Judith kon genieten van een prachtig uitzicht, de rijkdom van twee gezonde zonen!

Daarna was het de beurt van Zeff om nagekeken en gewogen te worden. Hij zat iets boven de 4 pond, wat voor een tweeling van 35 weken ook nog netjes is. Ook alle andere controles waren helemaal prima. Melle en Zeff konden allebei meteen in een bedje en waren sterk genoeg om niet in een couveuse te hoeven. Helaas liet de placenta op zich wachten. Daarom werd besloten dat Judith naar de OK werd gereden. Toch wel een domper op een verder zó goed verlopen bevalling. Het zou bovendien een hele bijzondere placenta zijn, heel groot en met twee navelstrengen! Maar helaas heb ik die uiteindelijk dus niet gezien.

In plaats daarvan ging ik met Youri en zijn twee zoons mee naar het kindercentrum, waar Melle en Zeff hun eerste kleertjes aan kregen. Ik maakte extra veel foto’s, want dit was iets wat Judith achteraf alleen van verhalen en foto’s mee zou krijgen. Judith wilde graag borstvoeding geven en daarom kregen de jongens hun eerste voeding via finger feeding. Dat is een techniek die helpt te voorkomen dat pasgeboren kindjes een verkeerde drinktechniek leren, waardoor borstvoeding geven pijn kan gaan doen. Met een druppeltje melk in de mondhoek werd eerst een voldane Melle in een bedje gelegd en even later ook Zeff. In afwachting van de terugkeer van hun mama. <3

Voor Melle en Zeff maakte ik twee fotoalbums. Ieder kreeg een eigen album, waarin de eigen geboorte centraal stond. Veel foto’s waren hetzelfde, maar er zijn ook duidelijke verschillen tussen de albums. Immers, ook als één van een tweeling heb je nog steeds je eigen, unieke verhaal!

Alle foto’s zijn geplaatst met toestemming van de ouders.
Wil jij ook zo’n reportage van de geboorte van je kindje? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Alle foto’s zijn geplaatst met toestemming van de ouders.
Wil jij ook zo’n reportage van de geboorte van je kindje? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.