Geboortefotografie Den Bosch

Lars, geboorte van een vierde kindje in het JBZ

Deze serie lag al wat langer op de plank, maar door het herstel van mijn eigen bevalling was hij blijven liggen. Hans en Wendy verwachtten hun vierde kindje. Ze hadden al drie meisjes en die zaten met smacht te wachten op hun kleine broertje of zusje. Want het geslacht van de vierde spruit wist nog niemand. En heel vroeg in de ochtend – zeg maar nacht – ging mijn telefoon over. De bevalling was begonnen!

Wendy was thuis haar weeën aan het opvangen toen ik binnen kwam. De sfeer was ontspannen, al had Wendy het zeker niet makkelijk. De kraamverzorgende kwam aan. Zij kende het gezin al en ving de meisjes op toen die wakker werden. De hoop was dat Wendy thuis kon bevallen, maar helaas kwam er in de vroege ochtend toch een medische indicatie. De kraamverzorgende bleef achter om de boel op te ruimen terwijl de aanstaande ouders met hun verloskundige naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis gingen. En ik er achteraan. Daar nam een verloskundige van het ziekenhuis de zorg over. De verloskundige en ik herkenden elkaar direct, want dit was nu de derde keer dat ik deze verloskundige tegen kwam. Ze was ook bij de geboorte van Noah en een nog ander kindje. Maar voordat we konden bijkletsen moest er eerst gewerkt worden. En het hardst door Wendy uiteraard. Zij had inmiddels persdrang!

Hans kreeg de vraag of hij het kindje zelf aan wilde pakken. Hij kreeg handschoenen aan en instructies en stond keurig met zijn handjes gevouwen naast het bed te wachten op hét moment. En daar was hij:

Lars

Door papa aangepakt en op de buik gelegd. Het gezicht van Wendy, toen ze hoorde dat ze een zoon hadden gekregen, was onbetaalbaar. Enorme ogen van ongeloof, een jongen! De verloskundige hield de roze baby nog even omhoog, zodat Wendy het zelf ook kon zien, dit was toch echt een kleine man. Hoewel, klein… Bij het wegen bleek hij ruim 8 pond te wegen! Maar hij maakte het helemaal goed en lag heerlijk bij zijn mama te zoeken naar de borst, terwijl de beschuitjes met blauwe muisjes binnen gebracht werden.

En al snel mochten ze vanuit het JBZ ook naar huis.

Hans en Wendy hadden het pakket geboekt waarbij ook de kennismaking met de drie grote zussen zou worden vastgelegd. Daarom ben ik in de middag nogmaals naar Cromvoirt gereden. Drie vrolijke meiden klommen meteen op bed om hun babybroertje te bewonderen. Daar was hij dan eindelijk!

Ik ben de beide ouders dankbaar dat ik deze foto’s met jullie mocht delen. Speciale dank gaat ook uit naar de verloskundige én de verpleegkundige van het JBZ die ook toestemming gaven om de foto’s waar zij op staan te delen.

Geniet mee van deze prachtige serie van de geboorte van Lars:

Alle foto’s zijn geplaatst met expliciete toestemming van de ouders en zorgverleners.
Wil jij ook zo’n reportage van de geboorte van je kindje? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.