Kai, een droombevalling met hypnobirthing in bad in Rotterdam

De serie die ik nu met jullie mag delen heeft veel met mij gedaan. Kort samengevat: toen ik naar huis reed, dacht ik alleen maar “zo wil ik het ook!”.

Toen ik binnenkwam, zat Jolanda in bad volop weeën op te vangen terwijl Joey haar ondersteunde, bemoedigend toesprak en kusjes gaf. Op de leuning van de bank zat vroedvrouw Yvon rustig toe te kijken met een breiwerkje in de handen. Ik deed meteen mijn schoenen uit, enerzijds om stil rond te kunnen bewegen en anderzijds omdat de sfeer daar gewoon naar was. Alles in de kamer ademde diezelfde rust uit. Alleen Jolanda was echt wel heel hard aan het werk. Ze deed het echt geweldig. Ik wist dat ze samen een cursus hypnobirthing hadden gevolgd en dat kon je ook echt merken. Had ik al gezegd dat ik fan ben van hypnobirthing? Ik ben fan. Af en toe uitte Jolanda ook haar twijfel of ze het wel goed deed en of ze het wel aankon, maar met wat aanmoediging van Joey en Yvon hield ze toch vol.

Ik was pas 20 minuten binnen, toen het al zover was. Gespannen keek Joey toe terwijl onder water hun eerstgeborene tevoorschijn kwam: een zoon! Kai. Jolanda pakte hem zelf aan en haalde hem rustig boven water. Kai bleef nog even stil. Hij is zo rustig in water geboren dat hij nog niet doorheeft dat hij er al is, was de uitleg van de vroedvrouw. Er was ook geen enkele paniek, want de navelstreng klopte nog flink. Maar al snel kwam het eerste huiltje en wist iedereen dat het met de ademhaling ook wel goed zat. Vol verwondering en liefde bekeken de nieuwe papa en mama hun kleine Kai en zo bleven ze ook nog een poosje zitten.

Toen op de baarkruk ook de placenta geboren werd, was de geboorte compleet. Samen met mama op de bank, deed Kai al zijn tweede poging aan de borst. Hij kreeg alle tijd om bij te komen, want pas anderhalf uur na de geboorte werd hij door zijn vader van zijn moederkoek los geknipt. Op dat moment kwam ook de kraamverzorgende binnen.

Na de controles, waarbij Kai ook nog eens werd gewogen in een prachtig fotogenieke weegdoek, was het tijd voor de kersverse papa om te genieten van dat kleine, roze wurmpje. Met alleen een luiertje, een mutsje en een heerlijke, warme, zachte doek, hield Joey hem tegen zijn borst. Daarmee was voor mij het moment gekomen om afscheid te nemen van dit nieuwe gezinnetje.

veel plezier met het bekijken van deze nieuwe serie en laat wat lieve woorden achter voor de trotse ouders.

Liefs,
Pauline.

Alle foto’s zijn geplaatst met expliciete toestemming van de ouders en zorgverlener.
Wil jij ook zo’n reportage van de geboorte van je kindje? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Alle foto’s zijn geplaatst met expliciete toestemming van de ouders en zorgverlener.
Wil jij ook zo’n reportage van de geboorte van je kindje? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.