Netwerk

In mijn werk kom ik veel anderen tegen waar ik mee samenwerk of waar ik een affiniteit mee heb. Bij kennismakingen neem ik een goodiebag mee, waar de meeste van deze ondernemers ook in vertegenwoordigd zijn en zij hebben mijn flyers vaak ook om uit te delen aan hun klanten. Hieronder staat een lijst met wie ik allemaal samenwerk en waarom ik hen zo goed vind.

Patricia van Beurden – Bee Beautiful Fotografie

Dit is de belangrijkste. Patricia is mijn samenwerkingspartner. Mijn maatje in geboortefotografie. Als ik zelf niet kan, is zij mijn standaard backup en ik die van haar. We sparren samen, ondersteunen elkaar en leren van elkaar.

Kiind Magazine

Ik ken Kiind Magazine al “vanaf de geboorte”. Het is een magazine met geweldige artikelen die vooral draaien rondom relaxed, natuurlijk en duurzaam ouderschap. Ze zijn veel minder commercieel dan andere babybladen. In mijn tijd als doula heb ik ze al mogen helpen met dit artikel en nu ik bevallingen fotografeer, publiceren ze soms ook foto’s van mij bij hun artikelen. Zoals altijd alleen met toestemming van de ouders uiteraard. Wanneer ze dat doen, krijg ik een stapel Kiind Magazines van die editie toegestuurd, die ik ook in mijn goodiebag doe.

NBvD, de Nederlandse Beroepsvereniging van Doula’s

Jarenlang ben ik een actief lid geweest van deze beroepsvereniging. Ik heb de website gemaakt en beheerd. Ik draag doula’s nog steeds een warm hart toe, want ze maken bevallingen echt makkelijker. Heb je een doula bij je bevalling, dan krijg je korting op mijn pakketten! Op de website van de beroepsvereniging staat een handig overzicht van alle doula’s.

VBN, Vereniging Borstvoeding Natuurlijk

Ik heb vijf jaar vrijwilligerswerk gedaan, als contactpersoon van de VBN. Een geweldige tijd, veel dankbare moeders en ik heb fijne vriendschappen binnen de vereniging overgehouden. Van de VBN zit een leuk klein magazine in de goodiebag. Overigens, als je vragen hebt over borstvoeding ben je altijd welkom, maar weet ook dat ik elke keuze respecteer.

Moedermelknetwerk / borstkolfwinkel

Chella is zo’n vriendschap die ik heb overgehouden uit mijn VBN tijd. Ik ben destijds als vrijwilliger gestopt, zij ging juist professionaliseren. Ze volgde de opleiding tot lactatiekundige (IBCLC) en startte het moedermelknetwerk op. Een netwerk dat ouders in staat stelt om donormelk te verkrijgen van andere moeders wanneer ze zelf niet (genoeg) melk produceren voor hun baby. Chella is ontzettend ervaren, geeft consulten aan huis en ze heeft een winkel vol kolfapparaten, waar ze je ook volop informatie over kan geven. Samen met Chella sta ik nu al 2 jaar op rij in de voedingslounges van de negen maanden beurs. In de goodiebag vind je naast haar flyer ook het mini-magazine dat voor de negen maanden beurs was gemaakt.

Rainbows and Buttons

Danielle is een oud-klant van me, van een paar jaar geleden alweer. Met sommige klanten blijf ik naderhand contact houden, en Danielle is er daar één van. Ze maakt originele, handgemaakte (kraam)cadeautjes. In de goodiebags zit ook iets leuks van haar hand. Ze heeft trouwens ook een ontzettend leuke blog: Mama van Dex en Odin.

Ouders Natuurlijk Beurs

Elke zomereditie sinds 2016 sta ik met een flinke stand op deze beurs. Het is een ontzettend gezellige beurs met een ontspannen sfeer. De beurs wordt gehouden in en om hotel Doorwerth. Bij mooi weer zie je overal op het gras kindjes spelen en ouders picknicken. Ik hou ook ontzettend van de doelgroep, ouders die bewuste keuzes maken, vrij leven. Bij de wintereditie vind je alleen ondernemers die producten verkopen, dus daar ben ik helaas niet bij. Maar elke zomer kijk ik weer uit naar deze heerlijke dag!

Snoetjes met Sproetjes

Dit is een winkel in mijn eigen straat. Eens per jaar hebben ze een sympathieke kleine kraambeurs, waar ik dan ook graag sta. Je kunt er ook je babyshower vieren, dan regelen ze alles voor je van top tot teen!

Hypnobirthing

Ik vind hypnobirthing een fijne methode om jezelf te leren ontspannen tijdens de bevalling. Zelf heb ik mijn cursus gevolgd bij Esther Wevers die ik echt iedereen zou aanraden. Esther is op haar beurt ook weer mijn klant geweest. Maar omdat zij in Rotterdam zit, is dat niet voor al mijn klanten handig. Daarom heb ik ook flyers van Joke van Strijp in de tas zitten. Zij werkt vanuit Den Bosch.

Draaghoek.nl

Draaghoek is van Sandra van Dun, draagconsulente vanuit Baarle-Nassau. Ze kan je alles vertellen over de fijnste manieren om je kindje in een draagdoek te knopen en ze verkoopt ook een ruim assortiment doeken.

Moeder Aarde

Ik ben ambassadeur van dit bewust zwanger, geboorte & kraampakket. In de goodiebag zit daarom ook een flyer met mijn persoonlijke kortingscode. En de flyer van Moeder Aarde is bovendien een zogeheten groeikaartje. Je kunt ze in de grond stoppen en dan groeien er prachtige bloemen uit!

Verder zitten er in de goodiebag nog flyers voor outletprocent.nl (ook met kortingscode) en babygebaar.nl (zo leuk!). En zoek je algemene informatie over zwangerschap? Kijk dan eens op www.zwangerenzo.nl.